top of page

Flow Arts Finland

FLOW-TAITEET

Flow taiteet?

Flow-taiteet (engl. Flow Arts) on yleinen nimitys liikkuvan taiteen muodosta, jota käytetään kuvaamaan välinemanipulaation, sirkuksen ja tanssitaiteiden yhdistelmää. Flow on tila, jossa välinemanipuloija saavuttaa yhtäjaksoisen virtaavan liikkeen. Jokaisen luonnollinen flow on erilainen. Saavuttaakseen tämän harjoittelua tarvitaan vaihtelevasti.

Etenkin viime vuosina flow-taiteiden kehitys on ollut nopeaa ja uusia välinemanipulaation muotoja syntyy jatkuvasti. Flow-taiteet eivät ole kilpailuhenkisiä vaan ennemminkin vaalivat omaperäisyyttä, yhteisöllisyyttä ja ajan jakamista muiden harrastajien kanssa. Flow-taiteisiin kuuluu mm. vannetanssi, poi, tekniikkaviuhkat, kontaktipallo, tulitaide- ja tanssi, keilat, kepit ja jonglööraus.

Flow Arts & Dance Studio Belenos

Belenos studio on valoisa ja moderni 75 neliön tanssistudio Pitäjänmäen  juna-aseman välittömässä läheisyydessä. Studio on perustettu vuonna 2016 Belenos Group of Artsin jäsenien toimesta, ajatuksena kehittää flow-taiteita kuten vannetanssia, tulitaiteita ja muita pienen genren tanssitaiteita. Studio toimii luonnollisesti myös Belenos Group of Artsin kotistudiona.

Viikkotunnit?

Ohjaan säännöllisesti viikkotunteja seuraavien välineiden ja aiheiden parissa:

- Vannetanssi

- Poi-tekniikka

- Tuli- ja valotaide

- Silkki- ja tekniikkaviuhkat ( Russian grip )
- Tuplavanteet ( Poi-style )
- Yksilö- ja ryhmäkoreografiat
- Työpajat yksityisille ja yrityksille
- Yksityis ja kaveritunnit

Oma kokemus flow-taiteista?

Päädyin flow-taiteiden pariin vuonna 2006. Aloitin poi-palloilla. 2007 liityin esiintyvään ryhmään kutsusta. 2009 kesällä aloitin vannetanssin josta jäinkin jo aika pian täyspäiväseksi yrittäjäksi. Tämä luonnollisesti tarkoitti sitä että jäin pois myös yhdistystoiminnan luottamustehtävistä sekä jäsenyydestä. Esiintymiskokemusta minulla on vuodesta 2008 asti. 2012 perustin oman ammattitason esiintyvän ryhmän, Belenos Group of Artsin. Ryhmä on edelleen aktiivinen ja esiintyy keskimäärin 50-70 tilaisuutta vuodessa. Flow-taiteita olen ohjannut viikkotuntimuodossa vuodesta 2008 asti. Flow-taiteissa päälajni on vannetanssi.

bottom of page